Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум и вибрация на 147мицата ми.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Я да използвам темата на колегата та да питам.Преди време един приятел имаше някакъв такъв проблем/още го има/ но никой не може да каже от какво е.Давам на контакт,завъртам ключа да запали.2 сек /образно казано/въртя,пускам ключа и мотора тресе та ша падне.Задържам ключа 4сек/пак образно казано/ и колата си пали и работи перфектно.И това нещо е всеки път на тези интервали.Колата не пуши всичко си е Ок. диагностики те не откриват нещо нередно.Помпи регулатори и тем подобни са с много добри показатели.По- едно време останах с впечатление че маторя пали на обратно/на безинов мотор с повече аванс съм виждал навремето да пали на обратно/но там пуска искрата по-рано и бензина се възпламенява по-рано и връща буталото обратно/ Но при дизела не стоят така нещата.Та нямаше кой да каже какво точно се случва и всеки казваше дай да сменим това онова,но без гаранция че проблема ще се оправи.Та този приятел още си кара колата.Върти 4 сек. и си пали и си перка.Та питането ми е някой да се е сблъсквал с такъв проблем?Колата е 156 1.9 JTD 8 клапана
    Last edited by alfista 96; d.m.y г., 11:18.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
      Я да използвам темата на колегата та да питам.Преди време един приятел имаше някакъв такъв проблем/още го има/ но никой не може да каже от какво е.Давам на контакт,завъртам ключа да запали.2 сек /образно казано/въртя,пускам ключа и мотора тресе та ша падне.Задържам ключа 4сек/пак образно казано/ и колата си пали и работи перфектно.И това нещо е всеки път на тези интервали.Колата не пуши всичко си е Ок. диагностики те не откриват нещо нередно.Помпи регулатори и тем подобни са с много добри показатели.По- едно време останах с впечатление че маторя пали на обратно/на безинов мотор с повече аванс съм виждал навремето да пали на обратно/но там пуска искрата по-рано и бензина се възпламенява по-рано и връща буталото обратно/ Но при дизела не стоят така нещата.Та нямаше кой да каже какво точно се случва и всеки казваше дай да сменим това онова,но без гаранция че проблема ще се оправи.Та този приятел още си кара колата.Върти 4 сек. и си пали и си перка.Та питането ми е някой да се е сблъсквал с такъв проблем?Колата е 156 1.9 JTD 8 клапана
      Знаеш, че на дизела горивото се самозапалва от високото налягане и т.н.
      При краткото въртене не се самозапалват всички цилиндри сигурно, докато дългото им помага да стане едновремено.
      Виждал ли си руски трактор с бензинов двигател вместо ел. стартер, пали без грешка
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Знаеш, че на дизела горивото се самозапалва от високото налягане и т.н.
        При краткото въртене не се самозапалват всички цилиндри сигурно, докато дългото им помага да стане едновремено.
        Виждал ли си руски трактор с бензинов двигател вместо ел. стартер, пали без грешка
        Хубаво де не се запалват всички,но нали все пак мотора работи някак си от което следва че и другите трябва да се запалят по някое време.
        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
          Хубаво де не се запалват всички,но нали все пак мотора работи някак си от което следва че и другите трябва да се запалят по някое време.
          Зависи колко е износен и какво е налягането в цилиндрите, като позагрее малко ще тръгне и износен, версии много
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Зависи колко е износен и какво е налягането в цилиндрите, като позагрее малко ще тръгне и износен, версии много
            Топъл студен няма значение,на тези интервали това прави.Явно докато не се предаде нещо на цяло няма да се разбере какво му е Явно друг не се е сблъсквал с такъв проблем

Comment

Според мен има логика за масленият филтър нo заложи на качествен филтър приемрно Man или Hengst.Мой близък имаше почти подобен проблем с яспонски бензинов мотор с верига.филтъра с който беше проблемацията беше Bosch точно така на малко километри.Уш Bosch са убави сега ако ни кажеш че и твоя е Bosch..............
              Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 16:48.
              Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
              0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Провери си зъбите на стартера и маховика.

Comment

Вчера докато карах на първа скорост изписа ми на борда Low engine fuel pressure и колата загасна. Верно педала за газ лекичко го бях натиснал, но и друг път така съм карал, но не загасвала колата. Иначе за обсъдения ми проблем, напоследък по-малко го прави, след като промених тези неща който ви ги казах. Поздрави.

Comment

Working...
                  X